slider nieuws

Verzekeringen

Een huis is een kostbaar bezit. Dat wil je natuurlijk goed beschermen. Met een passende verzekering voor je huis dek je jezelf in tegen financiële gevolgen van schade aan de woning of de spullen in en rondom de woning.


Inboedelverzekering of opstalverzekering?

Wat is het verschil tussen een inboedelverzekering of een opstalverzekering (ook wel woonhuisverzekering genoemd)? De regel is simpel, alle spullen die klink- en nagelvast zitten in de woning (dit zijn de spullen die je achterlaat bij verhuizen) vallen onder de opstalverzekering. Alles wat wel verhuisbaar is behoort tot de inboedel. Zo is bijvoorbeeld klik-laminaat verzekerd via een inboedelverzekering, maar een gelijmde houten vloer via de opstalverzekering.

Doorgaans kent een verzekeringsmaatschappij twee dekkingen. Een extra uitgebreide dekking, ook wel basisdekking genoemd en een allrisk dekking. Met de basisdekking ben je goed verzekerd voor schade die ontstaat door onder andere brand, storm, waterschade, vandalisme, diefstal of inbraak. Met een Allrisk dekking ben je daarnaast ook verzekerd voor de meeste schades die je zelf veroorzaakt.

Wil je weten welke verzekering en dekking het beste bij jou past? Neem gerust contact met ons op voor een passend advies!

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees ons privacy statement voor meer informatie. Gaat u akkoord met het gebruik hiervan?