Skip to main content

slider nieuws

Nu & Later

Sparen

Sparen is altijd verstandig. Voor het vervangen van een kapotte wasmachine, voor een nieuwe auto of voor de oude dag. Maar ook omdat het fijn is wat geld achter de hand te hebben.

Sparen is vaak net zo leuk als kopen. Sparen wordt helemaal leuk als je precies weet waarvoor je geld opzij zet, een duidelijk spaardoel. Voor ieder spaardoel kun je een aparte spaarpot maken. Daarnaast is het belangrijk te kijken op welke manier je het spaardoel wilt en kunt bereiken. Wij geven persoonlijk advies over sparen. Want voor elk spaardoel is er een andere oplossing mogelijk. Als je geld opzij zet voor de vakantie, wil je dat geld direct kunnen opnemen. Maar spaar je voor de studie van je kind, dan kun je het geld langer vastzetten. Dat levert extra rendement op. Sparen kan op een (geblokkeerde) rekening of op een beleggingsrekening.

Zeker bij spaardoelen op de lange termijn zoals voor je kinderen of pensioen kan er in de loop van de tijd veel veranderen. Zo kan het zijn dat er door je persoonlijke situatie minder of juist meer financiële ruimte is om te sparen. Er kunnen ook wijzigingen zijn op gebied van rendement, neem bijvoorbeeld de spaarrentes die de afgelopen jaren flink zijn gedaald. Dit kan grote gevolgen hebben voor het behalen van jouw spaardoel. Wij monitoren tussendoor of het beoogde spaardoel nog steeds haalbaar is of dat er iets gewijzigd moet worden.

stuur ons een bericht

Stuur ons een bericht

Het kan zijn dat wij even telefonisch niet bereikbaar zijn. Stuur ons een whatsapp bericht of laat een bericht achter via onze website.

 

Stuur bericht