Skip to main content

slider nieuws

Bespaartips

Energie

Energiecontracten zijn vaak ingewikkelde documenten. Je energiekosten kunnen vaak lager. Zeker als je langer dan één of twee jaar bij dezelfde energieleverancier zit. Probeer daarom ieder jaar even je energiecontract te vergelijken. Dit kan via verschillende onafhankelijke vergelijkingswebsites, bijvoorbeeld bij de Consumentbond. In huis kun je flink op energie besparen. Dat is goed voor het milieu en je bespaart er geld mee. Sommige maatregelen zijn gratis en voor sommigen moet je eerst investeren. Maar deze investering verdien je vaak verrassend snel terug.

Bespaar door de thermostaat niet altijd hoog te laten staan. Zorg dat de verwarming alleen aan is als dat nodig is en zet niet tegelijk een raam open als de verwarming aan staat. Je kunt daar honderden euro's per jaar mee besparen, vooral als je huis minder goed geïsoleerd is.

Daarnaast kan je ook investeren in je woning om energie en daarmee geld te besparen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen of aan het (extra) isoleren van het huis. Verduurzaming zorgt naast een besparing op de vaste kosten ook voor een waardestijging van de woning.

Wil je deze investeringen liever niet uit je eigen zak betalen? Er worden door steeds meer hypotheekverstrekkers speciale hypotheken aangeboden voor het verduurzamen van de woning. Deze producten hebben vaak aantrekkelijke voorwaardes en hele scherpe rentes. Ben jij ook benieuwd hou jij jouw huis kunt verduurzamen?

Neem dan snel contact op!

stuur ons een bericht

Stuur ons een bericht

Het kan zijn dat wij even telefonisch niet bereikbaar zijn. Stuur ons een whatsapp bericht of laat een bericht achter via onze website.

 

Stuur bericht