slider nieuws

Hypotheken

Bij een bankspaarhypotheek spaar je net als bij de spaarhypotheek voor de aflossing van de hypotheek. Dit doe je echter niet via een gekoppelde verzekering maar via een gekoppelde bankspaarrekening. De rentevergoeding op de spaarrekening is gelijk aan de rente die je over je hypotheek betaalt. Hierdoor is de maandlast minder gevoelig voor rentewijzigingen.

Bij de bankspaarhypotheek zit geen overlijdensriscoverzekering inbegrepen. Deze verzekering kan je los afsluiten indien nodig.

Sinds 1 januari 2013 kan je als starter geen bankspaarhypotheek meer afsluiten. Had je voor 2013 al een bankspaarhypotheek, dan mag je deze behouden. Daarnaast mag je de hypotheekvorm ook meenemen bij verhuizen of oversluiten naar een andere geldverstrekker.

Een voordeel de van bankspaarhypotheek is dat je een hoge rente ontvangt op je bankspaarrekening. Deze is vaak veel hoger dan de rente die je ontvangt op je gewone spaarrekening. Dit spaargeld bouw je belastingvrij op in box 1. Daarnaast heb je maximaal fiscaal voordeel omdat je niet direct aflost op de hypotheek. De rente die je betaalt is namelijk aftrekbaar.

Een nadeel van de bankspaarhypotheek is dat je meer gebonden bent aan fiscale regels en geldverstrekkers. Hierdoor ben je minder flexibel.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees ons privacy statement voor meer informatie. Gaat u akkoord met het gebruik hiervan?