slider nieuws

Nu & Later

Beleggen is geld investeren in verschillende zaken waarvan je vervolgens hoopt dat het in waarde zal stijgen. Beleggen heeft voor- en nadelen. Het mogelijke rendement is een van de belangrijkste voordelen van beleggen. Bij beleggingen over een langere periode hoger ligt dit rendement meestal hoger dan bijvoorbeeld het rendement van een gewone spaarrekening. Dit potentieel hoge rendement maak het mogelijk dat je bijvoorbeeld eerder jouw financiële doelen haalt. Het grootste nadeel van beleggen is het risico dat je loopt. Het is namelijk mogelijk dat de inleg in waarde daalt. Daarnaast zijn de emoties die komen kijken bij beleggen vaak een nadeel. Heftige marktbewegingen kunnen ervoor zorgen dat je te optimistisch wordt of juist helemaal wilt stoppen met beleggen. Terwijl je door jouw hoofd koel te houden vaak het beste beleggingsresultaat behaalt.

Gezien de momenteel ontzettend lage spaarrente kan het in sommige gevallen interessant zijn om te sparen via een beleggingsrekening. Om tot de juiste keuze te komen is het van belang te overwegen welk risico je wilt te lopen en over welke periode je niet direct over jouw geld hoeft te beschikken.

Wij kunnen met onze kennis en ervaring jou uitstekend adviseren over de keuze van de juiste beleggingsvorm en wij kunnen ook een spaar- of beleggingsrekening voor jou openen.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees ons privacy statement voor meer informatie. Gaat u akkoord met het gebruik hiervan?