Skip to main content

slider nieuws

Hypotheken

Spaarhypotheek

Een spaarhypotheek is een combinatie van een hypotheek en levensverzekering. Uw maandelijkse lasten bestaan uit hypotheekrente en de verzekeringspremie. De premie bestaat uit een spaardeel en een overlijdensrisicopremie. De verzekering is meestal verbonden aan de hypotheek. Op de einddatum wordt het gegarandeerde kapitaal uitgeEen spaarhypotheek is een combinatie van een levensverzekering en een hypotheek. De maandelijkse lasten bestaan hierdoor uit twee delen, de hypotheekrente en de verzekeringspremie. De verzekering is veelal aan de hypotheek verbonden. Aan het einde van de looptijd wordt er het gegarandeerde eindkapitaal uitgekeerd, waarmee je de hypotheek kunt aflossen. Als de verzekerde tussentijds komt te overlijden, komt het gegarandeerde kapitaal ook vrij zodat de hypotheek afgelost kan worden. De rente die je betaald over de hypotheek is gelijk aan de spaarrente. Als de hypotheekrente wijzigt, verandert de spaarrente ook. Hierdoor zal de verzekeringspremie die je betaald ook wijzigen.

Verder kun je de spaarhypotheek oversluiten naar een bankspaarhypotheek. Vanaf 1 april 2013 is het daarbij niet meer mogelijk om het eindkapitaal te verhogen of de looptijd te verlengen.

stuur ons een bericht

Stuur ons een bericht

Het kan zijn dat wij even telefonisch niet bereikbaar zijn. Stuur ons een whatsapp bericht of laat een bericht achter via onze website.

 

Stuur bericht