Skip to main content

slider nieuws

Bespaartips

Auto en kosten

De auto kost maandelijks vaak meer dan je denkt. Je hebt vaste kosten voor brandstof, wegenbelasting, verzekering en onderhoud. Daarnaast is er ook nog de afschrijving, (ruit)schade of APK.

Om het goedkoopste tankstation in jouw directe omgeving te vinden, kun je gebruikmaken van verschillende websites of apps. Zo bespaar je makkelijk op de tankkosten.

In veel gevallen kun je makkelijk besparen op je autoverzekering. Je kan bijvoorbeeld overstappen naar een andere maatschappij of je kan de dekking verlagen. Wij denken graag met je mee en maken geheel vrijblijvend een vergelijking bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. Tevens kijken we mee of het aanpassen van de dekking passend is voor jouw situatie.

Als je ruitschade hebt (sterretje of barst in de ruit), controleer dan goed of je hiervoor verzekerd bent en hoe hoog het eigen risico is bij reparatie of vervanging van de ruit. Neem bij (ruit)schade ook altijd even contact op met ons! Als je de auto laat repareren bij een garage die niet is aangesloten bij de verzekeringsmaatschappij hanteren veel maatschappijen namelijk een (verhoogd) eigen risico. Wij kijken daarom altijd met je mee of de reparateur van jouw keuze ook is aangesloten bij jouw verzekeringsmaatschappij. Zo voorkom je dat je voor onverwachte kosten komt te staan.

Iedereen met een auto betaalt wegenbelasting, op www.wegenbelasting.nl kan je berekenen wat je betaalt. Hier kan je ook berekenen wat je betaalt als je een andere auto aanschaft. Om te besparen op onderhoudskosten van jouw auto is het verstandig om in jouw kennissenkring of familie na te vragen of er iemand is die jou kan helpen bij het eenvoudigere onderhoud zoals het verversen van de olie, dat scheelt je al snel € 50,- aan arbeidsloon.

Wil je weten wat je auto waard is? Je kunt www.ikwilvanmijnautoaf.nl en www.ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl raadplegen voordat je de auto op marktplaats aanbiedt. Dat geeft je misschien al een beeld van wat je auto of motor waard is.

stuur ons een bericht

Stuur ons een bericht

Het kan zijn dat wij even telefonisch niet bereikbaar zijn. Stuur ons een whatsapp bericht of laat een bericht achter via onze website.

 

Stuur bericht