Skip to main content

slider nieuws

Verzekeringen

Aansprakelijkheid en recht

Aansprakelijkheid

De aansprakelijkheidsverzekering, in onze ogen noodzakelijk voor ieder huishouden. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Maar wat houdt deze verzekering precies in?

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade vergoedt waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit is een schade die je toebrengt aan andere personen of aan andermans spullen. Bijvoorbeeld als je de telefoon van iemand anders op de grond laat vallen. Sommige schades zijn uitgesloten van je aansprakelijkheidsverzekering en worden niet vergoed. Bijvoorbeeld schades die zijn veroorzaakt met een motorvoertuig, deze vallen namelijk weer onder de WA verzekering van het motorvoertuig. Opzettelijke schades worden ook niet vergoed.

Je kunt ook aansprakelijk gesteld worden voor letselschade, dit is schade aan andere personen. Vaak zijn hier grote bedragen mee gemoeid. Daarnaast kan een aansprakelijkheidsclaim ook smartengeld en inkomensderving betreffen. Deze risico’s zijn ook gedekt met een aansprakelijkheidsverzekering.

Daarnaast zijn alle andere gezinsleden meeverzekerd op de polis. Dit geldt voor alle inwonende gezinsleden, meerderjarige kinderen die wegens studie uitwonend zijn en huisdieren.


Rechtsbijstand

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die hulp en advies biedt bij juridische problemen. In het dagelijkse leven kan iedereen met juridische problemen te maken krijgen. Bijvoorbeeld als consument, woningbezitter of verkeersdeelnemer. Met een rechtsbijstandverzekering sta je er niet alleen voor en krijg je professionele hulp van juristen. De kosten van de procedure worden betaald door de verzekeraar en als het nodig is worden er externe experts ingeschakeld.

Bij een rechtsbijstandverzekering kan je vaak kiezen voor verschillende dekkingen, hierdoor betaal je alleen premie voor de dekking die bij jouw situatie past.

 

Consument: Je bent verzekerd voor problemen waar jij als consument mee te maken kunt krijgen. Bijvoorbeeld als je niet tevreden bent over de afwerking van nieuwe keuken en je komt er samen met de verkoper niet uit.

Inkomen:
Je verzekert je voor conflicten over je werk, bijvoorbeeld bij ontslag. Denk ook aan problemen rond je pensioen of uitkering.

Wonen:
Hiermee verzeker je je voor conflicten over je huur- of koopwoning. Bijvoorbeeld een conflict rond het huren of kopen van een huis, of over een verbouwing. In de meeste gevallen ben je ook verzekerd voor een meningsverschil met je buren.

Verkeer: Je verzekert je voor conflicten die in het verkeer ontstaan. Bijvoorbeeld als je het oneens bent over de schadeafhandeling na een ongeluk in het verkeer.

Belasting en vermogen:
Je verzekert je voor conflicten over belasting en vermogen

stuur ons een bericht

Stuur ons een bericht

Het kan zijn dat wij even telefonisch niet bereikbaar zijn. Stuur ons een whatsapp bericht of laat een bericht achter via onze website.

 

Stuur bericht