header

Privacy statement

Fijter Financieel Advies  

Kamperfoelielaan 54,  

5056 XZ Berkel-Enschot 
www.defijter.nl 
info@defijter.nl 
013-5400009 

 

PRIVACYVERKLARING 

Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens 

 

In deze privacyverklaring leest u hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens die u ons verstrekt en/of die wij voor onze diensten ontvangen. 

 

Onze dienstverlening  
Wij geven advies over:  

  • verzekeringen 

  • sparen en beleggen, 

  • financieringen,  

  • hypotheken, 

  • Zorg en inkomen. 

Dat advies baseren wij op de wensen en behoeften van onze klanten. Ook helpen wij onze klanten bij het aangaan en onderhoud van verzekeringen, sparen en beleggen, financieringen hypotheken, zorg en inkomen. 

 

Voor een persoonlijk advies gaan wij met u in gesprek. Daarbij stellen wij u vragen. Deze vragen gaan over bijvoorbeeld: 

  • uw kennis van geldzaken,  

  • uw financiële situatie,  

  • uw wensen en behoeften en  

  • uw bereidheid om bepaalde risico’s zelf te dragen 

 

Uw persoonsgegevens 

Voor onze dienstverlening gebruiken wij gegevens van en over u. Die gegevens zijn uw naam, adres, inkomen of andere gegevensUiteraard gaan wij uiterst zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Daarbij houden wij ons aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In deze privacyverklaring leeshoe wij (en/of andere partijen) met uw gegevens omgaan. 

 

1. Waarom hebben wij uw gegevens nodig 

2. Marketing 

3. Beveiliging 

4. Urechten  

5. Bewaartermijn 

6. Nieuwsbrief en contactformulier 

7. Websites van derden 

8Onze contactgegevens 

 

1. Waarom hebben wij uw gegevens nodig 

Wij vragen uw persoonsgegevens als u diensten of producten van ons afneemt. Bijvoorbeeld voor een advies, een verzekering of een hypotheek. Wij gebruiken die persoonsgegevens als u een overeenkomst met ons sluit of als wij een overeenkomst voor u uitvoeren. Wij kunnen de gegevens ook gebruiken om onze dienstverlening aan u te verbeteren en de relatie met u te versterken.  

 

Voor een advies of een bemiddeling nemen wij contact op met andere bedrijven of instanties. Dat zijn o.a.verzekeraarsserviceproviders, geldverstrekkersbanken, expertisebureaus, arbeidsdeskundigen. Zij hebben vaak persoonlijke gegevens van u nodig:  

  • om een offerte uit te brengen,  

  • om een overeenkomst (verzekering, pensioen of hypotheek) met u te sluiten, 

  • om een overeenkomst uit te voeren. 

 

  • Verzekeraarsserviceproviders en geldverstrekkers hebben uw gegevens nodig om een offerte op te stellen en een overeenkomst uit te voeren.  

  • Expertisebureaus gebruiken bijvoorbeeld uw contactgegevens en woongegevens om de waarde van uw woning te kunnen taxeren.  

  • Arbeidsdeskundigen gebruiken uw contactgegevens om bij een aanvraag van een arbeidsongeschiktheidsverzekering contact met u op te nemen.  

  

Als u ons opdracht geeft een offerte aan te vragen of te bemiddelen, geven wij persoonsgegevens van u door aan de betreffende instelling. Het gaat alleen om gegevens die echt nodig zijn om bepaalde werkzaamheden voor u te verrichten.  

 

2. Marketing 

De Fijter Financieel advies heeft de website www.defijter.nlWij houden gegevens bij van iedereen die deze website bezoektDeze gegevens zijnhet IP-adres (een uniek nummer van uw computer, vergelijkbaar met uw telefoonnummer), het tijdstip van bezoek en de gegevens die de browser van de websitebezoeker meestuurt (cookies). Die gegevens kunnen wij gebruiken om te zien of de website goed functioneertWij maken die gegevens zo veel mogelijk anoniem. 

Ook kunnen wij uw gegevens gebruiken voor een betere dienstverlening. Of om de relatie met u te onderhouden en te versterken. Dit gebeurt bijvoorbeeld om u te informeren over financiële of fiscale veranderingen, nieuwe producten, relevante geldzaken en onze diensten. 

 

3. Beveiliging 

Wij gaan zeer zorgvuldig met uw gegevens om. Daarom beschermen wij die gegevens. Hiervoor gebruiken wij technische en administratieve veiligheidsmaatregelenMet deze maatregelen verkleinen wij het risico dat de gegevens verkeerd worden gebruikt. Wij willen hiermee verlies, misbruik, onbevoegde toegang, openbaarmaking en wijziging van de gegevens voorkomen. De veiligheidsmaatregelen kunnen bestaan uit: firewalls (hardware en/of software om de computer te beveiligen)encryptie van gegevens (coderen of versleutelen) en fysieke en administratieve controles voor toegang tot de data en serversAls u denkt dat er misbruik is gemaakt van data, neem dan contact met ons op 

 

4. Uw rechten  

Als klant bent of een andere relatie met ons heeft, kunt u ons via info@defijter.nl vragen om uw persoonlijke gegevens in te zien. Als blijkt dat er fouten staan in die gegevensdan kunt u ons per mail vragen de gegevens te corrigeren of te verwijderen. Als u geen informatie van ons wilt over onze producten en diensten, dan kunt u dit via defijter.nl doorgeven. U krijgt dan geen informatie of nieuwsberichten meer van ons 

Heeft u bezwaren tegen de manier waarop wij omgaan met uw persoonlijke gegevens? Laat het ons weten. Bent u niet tevreden met de manier waarop wij op uw vraag of klacht reageren? Dien dan een klacht in bij de Autoriteit Persoonsgegevenswww.autoriteitpersoonsgegevens.nl . 

 

5. Bewaartermijn persoonsgegevens 

Wij bewaren uw persoonsgegevens zolang dat nodig is voor de werkzaamheden die wij voor u uitvoeren. Zodra een verzekering, financiering, spaar(beleggingsrekening) of hypotheek stopt, vernietigen wij de persoonsgegevens die wij hiervoor van u hebben ontvangen. Dit gebeurt uiterlijk vijf jaar na het einde van een verzekering, financiering, spaar(beleggingsrekening) of hypotheek 

 

6. Nieuwsbrief en contactformulier  

Wij versturen nieuwsbrieven waarmee wij klanten en geïnteresseerden informeren over onze diensten en over relevante geldzaken. Daarvoor gebruiken wij uw e-mailadres. In de nieuwsbrief staat een link waarmee u zich kunt afmelden. Uw e-mailadres wordt dan definitief verwijderd. 

  

Als u het contactformulier op onze website invult of ons een e-mail stuurt, dan bewaren wij de gegevens die u ons toestuurt. Dat doen wij zolang dat nodig is voor de beantwoording van uw vragen of de afhandeling van een dossierDaarna worden uw gegevens definitief verwijderd.  

  

7. Websites van derden  

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die met onze website zijn verbonden. Hoe deze externe bedrijven met uw persoonsgegevens omgaan, kunt u lezen in de privacyverklaring op deze websites.  

 

8. Contactgegevens 

Heeft u vragen over de manier waarop wij met gegevens omgaan? Neem dan contact op via:  

De Fijter Financieel Advies  

Kamperfoelielaan 54, 5056 XZ Berkel-Enschot 

Telefoonnummer: 013-5400009 

E-mailadres: info@defijter.nl 

Website: www.defijter.nl 

 

Aanpassen privacyverklaring 

Wij kunnen deze privacyverklaring tussentijds aanpassen. U vindt op onze website www.defijter.nl steeds onze actuele en geldende privacyverklaring 

 

Cookies 

Op onze website gebruiken wij cookies. Dat zijn kleine bestanden die door een internetpagina op uw computer of smartphone worden geplaatst. Dit gebeurt zodra u onze website bezoekt. Wij gebruiken deze cookies om onze website te verbeteren.  

 

Wij gebruiken geen tracking cookies. Dat zijn cookies die bezoekers tijdens het surfen over andere websites kunnen volgen.  

  

U kunt de op uw computer of smartphone geplaatste cookies verwijderen door ze binnen uw browsergeschiedenis te wissen. 

Op onze website kunnen wij u vragen gegevens in te vullen. Dit doen wij om een vraag te kunnen beantwoorden of omdat u zich aanmeldt voor een dienst of service. Wij delen deze gegevens niet met derden. Het gaat om de volgende gegevens 

  • de browser die u gebruikt (bijvoorbeeld Internet Explorer of Chrome)  

  • het tijdstip en de duur van uw bezoek  

  • welke paginas bezoekt  

  • foutmeldingen